Eerste grote zege in Tirreno voor klimmer met geweldig potentieel: "Ik had geluk dat ik Masnada mee had"

Lucas Hamilton legt uit hoe hij zijn kans greep en naar eerste zege in de WorldTour reed

Eerste grote zege in Tirreno voor klimmer met geweldig potentieel: "Ik had geluk dat ik Masnada mee had"
Foto: © photonews

Net geen ritzege voor Deceuninck-Quick.Step in Tirreno-Adriatico, wel voor een Australiër van Mitchelton-Scott, Lucas Hamilton. Pas zijn eerste grote overwinning, maar de 24-jarige Hamilton heeft heel wat in zijn mars. Enkele jaren geleden was hij derde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Zeker geen toevalstreffer dus. Wel opvallend dat hij een vrijgeleide kreeg, met ook Simon Yates in de ploeg. "Het is mijn eerste zege in de WorldTour, dus ik ben superblij. Ik zat in de tweede groep toen Yates aanviel. Toen we weer aansloten, zag ik mijn eigen kans. Met de snelheid en het momentum dat ik had, slaagde ik er in om weg te rijden."

Ik pak mijn kansen wanneer ik kan 

Hamilton kreeg nog het gezelschap van een andere vluchter en met hun twee bleven ze voorop. "Ik had geluk dat ik Masnada mee had. Ik denk niet dat ik het op mijn eentje had kunnen klaren. We werkten goed samen. Simon is nog altijd onze kopman, deze zege is eerder een bonus. Voor mij is het wel een mooie stap voorwaarts. Ik pak mijn kansen wanneer ik kan en ik heb het geluk dat Simon een kopman is die dat ook toestaat."

Op het einde beschikte Hamilton ook over de koelbloedigheid om het af te maken. "Op papier is Masnada wellicht sneller dan mij. Daar was ik wat bezorgd over. Ik probeerde hem het werk te laten opknappen in de laatste 500 meter, dat draaide in mijn voordeel uit".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties