Tim Merlier sprint sneller dan Ackermann en Gaviria in Tirreno
Jelle Heyman
| 63 reacties

Tim Merlier wint in de Tirreno-Adriatico

Tim Merlier sprint sneller dan Ackermann en Gaviria in Tirreno
Foto: © photonews

Derde keer goede keer voor Tim Merlier in de Tirreno-Adriatico. De Belgische kampioen was de beste in de massasprint van de zesde etappe in de Italiaanse rittenkoers.

Na enkele zware bergetappes waren dus opnieuw de sprinters aan zet in Italië. De klassieke vroege vlucht bestond uit 5 renners: Axel Domont, Simon Pellaud, Carl Fredrik Hagen, Josip Rumac en Veljko Stonic.

Op zo'n 15 kilometer voor de finish werd de groep gegrepen en maakten de snelle jongens zich klaar voor de massasprint. Veel ploegen probeerden een treintje op te zetten met 3 renners, maar een echte winnaar was er niet.

Ultimo chilometro

In de laatste kilometer zijn het de mannen van Deceuninck-Quick.Step en Israel Start-Up Nation die het tempo hoog optrekken. Met nog zo'n 500 meter te gaan zit Merlier uitstekend in de slipstream van Gaviria.

Merlier gaat op en over Gaviria en duldt niemand meer naast zich. Ackermann komt langs de andere kant van de weg nog druk zetten, maar Merlier houdt de Duitser af en sprint naar zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties