"Deze rit is bepalend voor de winst van de Tour de France"
Jens Nimmegeers
| 1 reacties

Tom Boonen denkt dat de 17e etappe in de Tour de France allesbepalend is voor het eindklassement

"Deze rit is bepalend voor de winst van de Tour de France"
Foto: © photonews

Vandaag staat de 17e etappe in de Tour de France op het programma. Daarin moeten de renners eerst over de Col de la Madeleine en daarna volgt de gevreesde Col de la Loze. Volgens Tom Boonen kan vandaag wel eens beslissend zijn voor het klassement.

Tom Boonen ziet dat vandaag wel eens de belangrijkste rit kan worden. "Het is een van de ritten waar Tourwinst van afhangt. Je moet de rit daarvoor niet winnen, maar vandaag is wel enorm bepalend voor het klassement.  De laatste week van de Tour de France is enorm zwaar. Er zitten al twee weken koers op en nu komen pas de zwaarste ritten. "

"Dat is nu niet anders met vandaag de Col de la Madeleine en Col de la Loze. Twee klimmen die buiten categorie zijn. Die gaan 'vollenbak' genomen worden", aldus Boonen aan Het Laatste Nieuws.

Primoz Roglic Tadej Pogacar
© photonews

"Na 60 kilometer begint het klimmen en dan ga je enkel nog bergop of bergaf. Ik verwacht dat er aan het begin van de etappe een klein groepje gaat wegrijden. Nadien zal het peloton het tempo stevig opvoeren, zodat we aan de Col de la Loze beginnen met een groep van ongeveer 40 renners."

"De renners gaan dan snel dalen en dan zal het treintjes rijden worden naar boven. En in de laatste vijf kilometer gaat het een spel worden van demarreren", vertelt Boonen in een videoboodschap aan Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties