Renners neutraliseren deel koers wegens auto's op het parcours in Luxemburg, Philipsen stuit op Démare
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Na rennersprotest en neutralisatie wint Démare tweede rit in Ronde van Luxemburg

Renners neutraliseren deel koers wegens auto's op het parcours in Luxemburg, Philipsen stuit op Démare
Foto: © photonews

Heisa in Luxemburg wegens te gevaarlijke toestanden op het parcours. De renners lieten hun stem gelden en legden een groot deel van de koers lam op de tweede dag van de rittenkoers. In de finale werd er wel geracet om de overwinning. Die ging naar Démare, voor Philipsen.

Gisteren al was er boosheid bij de renners omwille van geparkeerde wagens die op het parcours stonden en dat in de laatste kilometers van de etappe. In de laatste vijf kilometers stond er blijkbaar zelfs een bus. Eén van de renners haalde op sociale media al flink uit naar de organisatie en de UCI.

Het protest werds blijkbaar niet gehoord, of toch onvoldoende. Na 18 kilometers legden de renners de tweede rit lam en besloten ze een deel van de koers te neutraliseren. In een gezapig tempo reed het peloton richting finale. Pas in de laatste 40 kilometer zou de koers echt hervat worden.

Met Loïc Vliegen ging er een Belg in de aanval. De man die straks zijn debuut maakt op het WK ging met Wirtgen op pad. Zij hielden het niet vol tot aan de finish. De groepsspurt kon niet vermeden worden. Jasper Philipsen deed een gooi naar de overwinning. Enkel Arnaud Démare was nog sneller dan hem. Andere landgenoten Warlop en Capiot werden respectievelijk vierde en vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties