Deze tijden en renners dient u in de gaten te houden tijdens de openingstijdrit van de Giro!

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Deze tijden en renners dient u in de gaten te houden tijdens de openingstijdrit van de Giro!
Foto: © photonews

De Giro vat zaterdag aan met een individuele tijdrit van Monreale naar Palermo. Victor Campenaerts zal tijdens deze 15,1 kilometer het beste van zichzelf geven om de roze trui te veroveren. Maar hij zal natuurlijk lang niet alleen zijn.

Daarom hier al de tijdstippen waarop u het best de gebeurtenissen in de Giro op de voet gaat volgen, indien u niets wil missen van de strijd om het roze en de eerste ritzege. Kort na de middag kan u zaterdag al klaar gaan zitten voor de prestatie van Victor Campenaerts.

De werelduurrecordhouder denkt dat een aantal zaken in deze tijdrit in zijn voordeel spelen. Dat mag hij vanaf 13u18 proberen te laten zien. Als alles goed loopt, moet hij aan de finish een voorlopige besttijd kunnen neerzetten. Als dat lukt, is het de vraag hoe lang die zal blijven staan. Om 14u14 begint Rohan Dennis dan aan zijn tijdrit.

Ruim twintig minuten later is het aan een ploegmaat van hem die op het WK tijdrijden al een goed figuur sloeg. Geraint Thomas begint eraan om 14u36. Om 14u58 is het dan aan de sterkste man van Ineos tegen de klok, maar ook de sterkste man tout court. Filippo Ganna mag immers zijn onlangs behaalde wereldtitel trachten extra glans te geven met een tijdritzege en de leiderstrui in eigen land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties