🎥 Sunweb geeft inkijk in beslissende week en controversiële beslissing: "Ik kan Jai Hindley niet volgen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kelderman gaf in rit waarin hij het roze pakte zelf aan dat hij HIndley niet kon volgen

🎥 Sunweb geeft inkijk in beslissende week en controversiële beslissing: "Ik kan Jai Hindley niet volgen"
Foto: © photonews

Er is al veel te doen geweest over de tactiek van Sunweb, dat met Wilco Kelderman en Jai Hindley twee kandidaat-winnaars had in de laatste week van de Giro. Uiteindelijk eindigden Hindley en Kelderman respectievelijk als nummers 2 en 3.

Allebei droegen ze ook kort de leiderstrui. Kelderman wist die trui als eerste te veroveren, maar verloor op die bewuste dag wel veel tijd. Wat velen verbaasde is dat Hindley toen niet wachtte op Kelderman, die er die ochtend nog veel beter voor stond.

Uit een filmpje van Sunweb blijkt dat Kelderman zelf aangaf de mindere van de twee te zijn bergop aan het eind van de Giro. "Ik kan Jai niet volgen", zei de Nederlander tegen de mannen in de volgwagen. Die gaven Hindley vervolgens de instructies om op het wiel van Tao Geoghegan Hart te blijven. Hindley legde Hart erop in de sprint en won de etappe.

Zo ging Kelderman aan de leiding in het klassement, maar met slechts iets meer dan een tiental seconden voor op Hindley en Geoghegan Hart. Kelderman kraakte in de volgende bergrit en Hindley kon ook geen tijd meer pakken op Geoghegan Hart, waarna de Brit het afmaakte in de tijdrit naar Milaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties