Thomas De Gendt kan amper geloven dat het echt gaat lukken: "Ik gaf het 1% kans bij de herstart van het seizoen"

Thomas De Gendt kan amper geloven dat het echt gaat lukken: "Ik gaf het 1% kans bij de herstart van het seizoen"
Foto: © photonews

Van Thomas De Gendt weten we dat hij er een patent op heeft om uit te pakken in ritten en nevenklassementen in de grote ronden. Logisch dus dat hij ook een voorliefde heeft voor het rondewerk en ook vurig hoopte dat dit de test zou doorstaan in coronatijden.

Thomas De Gendt nam dit jaar zowel deel aan de Tour als de Giro. De Vuelta, die kon hij er dan dit jaar niet bijnemen. In 2019 reed hij wel alle drie de grote ronden. Hij stelt wel tot zijn tevredenheid vast dat ook de Vuelta zijn eindbestemming zal bereiken, terwijl dat eerder ook al lukte voor de Tour en de Giro.

Gezien de Covid-situatie was dat vooraf toch allesbehalve evident. "Ik gaf het 1% kans bij de herstart van het seizoen", schrijft De Gendt op Twitter. "Maar dankzij de inspanningen van organisatoren, teams, sponsors en publiek zullen de grote ronden finishen in Parijs, Milaan en Madrid."

Zowel de Tour, de Giro als de Vuelta kunnen uitgereden worden. Laat ons hopen dat we ons daar volgend jaar geen vragen moeten over stellen. "Het geeft me hoop dat we een 'normaal' seizoen kunnen hebben in 2021."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties