OFFICIEEL: voormalig Omloop-winnaar Michael Valgren heeft nieuwe ploeg

OFFICIEEL: voormalig Omloop-winnaar Michael Valgren heeft nieuwe ploeg
Foto: © photonews

Met Michael Valgren heeft één van de bekende renners die einde contract was een nieuwe ploeg gevonden. De Deen had dan ook wel enkele ferme adelbrieven die hij kon voorleggen. In 2021 zal Valgren de kleuren van EF Pro Cycling verdedigen.

In 2019 ging Valgren voor Dimension Data rijden, wat dan in 2020 NTT werd. Door het afhaken van hoofdsponsor NTT kwam hij voor 2021 zonder ploeg te zitten. Hij moest dus sowieso op zoek naar een nieuwe werkgever en die heeft hij met EF Pro Cycling nu gevonden.

Valgren kan daar zowat de vervanger worden van Sep Vanmarcke. Valgren heeft zich immers ook al bewezen in de klassieke wedstrijden. Vooral in 2018, het jaar dat hij de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race won, en ook nog eens vierde werd in de Ronde van Vlaanderen.

"Van buitenaf lijkt EF een super leuke ploeg. Ik denk dat ik er goed zal passen", aldus Valgren. "Mijn grootste kracht is mijn uithoudinsvermogen en het feit dat ik een wedstrijd vrij goed kan lezen. Ik vind het spannend om naar EF te gaan en met alle mensen daar samen te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties