EF Pro Cycling strikt renner die in Vuelta-tijdrit nog verbaasde en ei zo na Roglič vloerde

Will Barta maakt overstap van CCC naar EF Pro Cycling

EF Pro Cycling strikt renner die in Vuelta-tijdrit nog verbaasde en ei zo na Roglič vloerde

Wie de individuele tijdrit in de Vuelta gevolgd heeft, beseft welk vlees EF Pro Cycling in huis haalt. Bij de Amerikaanse formatie heeft Will Barta een contract getekend. Barta reed de voorbije twee seizoenen bij het Poolse CCC.

Barta behoort niet tot het kransje van de bekendste renners, maar verbaasde in tijdrit naar Mirador de Ézaro vriend en vijand. De ene specialist na de andere beet zijn tanden stuk op zijn tijd. Zelfs Primož Roglič moest alles uit de kast halen en was aan de streep welgeteld één seconde sneller.

Met zijn 24 lentes heeft Barta nog wel enkele goede jaren voor zich waarin hij enkel nog beter gaat worden. Bij EF Pro Cycling hadden ze begrepen dat hij wel eens een goede aanwinst zou kunnen zijn. Tejay van Garderen, een renner naar wie Barta opkijkt, heeft alvast gezegd uit te kijken naar diens komst.

Uiteraard is Barta blij met zijn nieuwe ploeg. "EF lijkt een groep van renners met een passie voor de sport en voor prestaties. Ik kijk er naar uit om daar deel van uit te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties