Rod Ellingworth effectief terug op weg naar Ineos: "Hij krijgt de leiding over koersprogramma"

Rod Ellingworth gaat in 2021 aan de slag als Director of Racing

Rod Ellingworth effectief terug op weg naar Ineos: "Hij krijgt de leiding over koersprogramma"
Foto: © photonews

Toen enkele dagen geleden bekend geraakte dat Rod Ellingworth Bahrein-McLaren zou verlaten, staken al snel de geruchten de kop op over een terugkeer naar Ineos. Die blijken veel waarheid te bevatten. Ineos heeft de komst van Ellingworth bevestigd.

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar een woordvoerder van de ploeg heeft bij Cyclingnews wel al in de kaarten laten kijken. "We kunnen de aanstelling van Rod Ellingworth als 'Director of Racing' en van Dan Hunt als 'Director of Performance' bevestigen. Zowel Rod als Dan zullen het team vervoegen om een nieuwe koersaanpak uit te tekenen."

TAKENPAKKET

Ook het specifieke takenpakket van Ellingworth heeft al vorm gekregen. "Rod krijgt de leiding over het koersprogramma, inclusief het herkennen van talent, de ontwikkeling en het aantrekken van renners." Ellingworth zal dus mee beslissen over welke renners de ploeg in de toekomst gaat aantrekken, ook vanuit jeugdperspectief.

Het moet voor hem zo'n beetje als thuiskomen gaan aanvoelen. Ellingworth was in het verleden betrokken bij de oprichting van Team Sky destijds en hielp de ploeg mee aan verschillende eindzeges in de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties