Foto's van Dumoulin en Roglič in dossier Operatie Aderlass: Jumbo-Visma ontkent betrokkenheid renners

Jumbo-Visma ontkent betrokkenheid van Dumoulin en Roglič in Operatie Aderlass

Foto's van Dumoulin en Roglič in dossier Operatie Aderlass: Jumbo-Visma ontkent betrokkenheid renners
Foto: © photonews

Het onderzoek naar Operatie Aderlass, de dopingzaak rond dokter Schmidt, is nog altijd volop aan de gang. Op een ietwat bizarre manier zijn de namen van Tom Dumoulin en Primož Roglič in dit kader gevallen. Foto's van de renners zitten in het dossier.

Volgens de Duitse krant Süddeusche Zeitung hebben de mensen die verhoord zijn een lijst van dertig à veertig foto's gezien te kregen. Bij die foto's zouden ook afbeeldingen gezeten hebben waarop Tom Dumoulin en Primož Roglič te herkennen waren.

Aan Cyclingnews heeft Jumbo-Visma verklaard dat geen van beide renners ooit gecontacteerd zijn door de openbare aanklager of een ander onderzoeksorgaan. Ook de renners zelf hebben via hun team laten verklaren nooit betrokken te zijn geweest bij Operatie Aderlass.

VERKLARING PREIDLER

Hoe komen foto's waar zij op te zien zijn dan in het dossier? Mogelijk heeft het te maken met een verklaring die dopingzondaar Georg Preidler aflegde. Die stond er van versteld hoe iedereen na een trainingskamp in 2017, waar hij zelf niet op aanwezig was, ineens in zo'n grote vorm verkeerde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties