🎥 Mads Pedersen ontsnapt aan het ergste: "Geraakt door een andere fiets, gelukkig ben ik niet gevallen"

🎥 Mads Pedersen ontsnapt aan het ergste: "Geraakt door een andere fiets, gelukkig ben ik niet gevallen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hectische toestanden in La Calmette, waar de aankomst lag van de tweede etappe in de Ster van Bessèges. Voldoende renners die slachtoffer waren van een valpartij. Niet Mads Pedersen. De voormalige wereldkampioen kon de crashes nog net ontwijken.

Na zijn derde plaats in de openingsetappe was Pedersen ook een vaak genoemde naam voor winst op dag twee. "De jongens deden het uitstekend en steunden me echt goed. Ik zat in een goede positie aan het rondpunt met 400 meter te gaan, maar toen vielen ze daar", schetst de Deen de situatie in de finale.

Hoe heeft hij die passage met al die valpartijen beleefd? "Omdat ik geraakt werd door een andere fiets moest ik rechtdoor gaan. Gelukkig ben ik zelf niet gevallen. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben. Je ziet bij hoeveel renners hun kledij gescheurd is."

Pedersen blijft alvast een eerste overwinning van het seizoen najagen. "Ik denk dat we een goede uitslag hadden kunnen behalen. Deze kans werd ons ontnomen door valpartijen, maar het seizoen is nog jong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties