🎥 Mathieu van der Poel schiet meteen raak in UAE Tour: "Ik wist dat het kon, maar had het niet verwacht"
Jelle Heyman
| 0 reacties

Mathieu van der Poel laat zich meteen zien op de weg

🎥 Mathieu van der Poel schiet meteen raak in UAE Tour: "Ik wist dat het kon, maar had het niet verwacht"
Foto: © photonews

Het WK in Oostende was de laatste dag op de fiets voor Mathieu van der Poel in een officiële wedstrijd. Drie weken later rijdt hij in de woestijn naar de overwinning in de UAE Tour, een binnenkomer die kan tellen.

De Nederlandse kampioen op de weg is zijn goede vormpeil van het veld duidelijk nog niet kwijt. Van der Poel zat mee in de eerste waaier in de woestijn en deed ook zijn deel van het werk om voorop te blijven met zijn 25. Daarna maakte hij het zeer sterk af in de sprint. 

"Na de eerste tussensprint maakte ik de oversteek naar de kopgroep, gelukkige had ik met Vermeersch en Jans ook nog twee ploegmaten bij me", reageert Van der Poel.

In de sprint troefde hij onder meer Dekker af, maar ook Viviani en Gaviria. "Ik wist dat het mogelijk was om hen te kloppen maar ik had het ook niet helemaal verwacht tegen deze goede renners. Na het WK in Oostende heb ik gerust en een week getraind. Daarna op stage geweest met de ploeg en naar hier gekomen, ik heb blijkbaar mijn veldritvorm meegenomen naar de woestijn", glundert Mathieu van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties