Jasper Philipsen draagt trui voor beste jongere in Parijs-Nice
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vierde plaats in eerste rit bezorgt Jasper Philipsen witte trui in Parijs-Nice

Jasper Philipsen draagt trui voor beste jongere in Parijs-Nice
Foto: © photonews

In Parijs-Nice kan Jasper Philipsen zijn kans gaan in de massasprints. Het zijn de eerste gelegenheden voor Philipsen om bij zijn nieuwe ploeg een gooi te doen naar overwinningen. Die eerste zege van het seizoen is er nog niet, wel mag hij een speciale trui aantrekken.

De etappe van en naar Saint-Cyr-l'École, de openingsrit in Parijs-Nice, draaide zoals verwacht uit op een massasprint. Philipsen spurtte uiteraard mee en wist nog net voor Coquard over de lijn te komen, goed voor een vierde plaats in de daguitslag.

JONGSTE UIT DE TOP VIER

Ritwinnaar Bennett is al dertig en ook de nummer twee in deze rit, Arnaud Démare, leunt tegen die leeftijd aan. Mads Pedersen komt met zijn 25 jaar ook niet meer in aanmerking voor een jongerentrui. Bij de 23-jarige Philipsen is dat wel het geval.

Omdat hij in de eerste rit de beste jongere was, mocht Philipsen naar de podiumceremonie. Daar mocht hij de witte trui aantrekken. Philipsen zal dus wel herkenbaar zijn tijdens de tweede etappe van Oinville-sur-Montcient naar Amilly. Dan zal de rappe man van Alpecin-Fenix dus ook in de witte jongerentrui aan de start staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties