Bennett en Cavendish reageren na 2-3'tje: "Spieren koud" en "Moet overwinning behalen voor Lefevere"
Bennett en Cavendish reageren na 2-3'tje: "Spieren koud" en "Moet overwinning behalen voor Lefevere"
Foto: © photonews

Een 1-2'tje, dat is het ideale scenario voor het team. Het werd een 2-3'tje met Bennett en Cavendish voor Deceuninck-Quick.Step in de Scheldeprijs. Bennett haalde de factoren aan waarom het net niet werd. Cavendish deed weer prima mee, maar jaagt die eerste zege nog na.

"Ik dacht dat we één mannetje tekort kwamen", analyseerde Bennett na de koers. "We moesten onze lead-out vroeg inzetten, omdat we de favorieten waren. Dan kwamen jongens van achteruit met meer snelheid en het is moeilijk om daar bovenop nog eens te gaan versnellen."

Mogelijk was het voor hem beter geweest als de koers op zich nog iets lastiger was. "In de ronden voordien was het iets te gemakkelijk", vond Bennett. "Als de spieren koud worden, dan is die eerstvolgende inspanning de zwaarste."

DE KAART BENNETT

"Het draaide niet uit zoals gewenst", erkende ook Mark Cavendish. "Ik liet een opening voor Bennett. Achteraf gezien had ik misschien Philipsen moeten volgen en zelf moeten gaan." Voor alle duidelijkheid: de ploeg trok de kaart Bennett. "Als je Sam Bennett in je team hebt, doe je alles om hem vooraan te krijgen."

Met nu al zijn derde podiumplaats van het seizoen laat Cavendish alvast zien dat hij nog kan meedoen in de sprints. "Ik ben zo gelukkig in dit team, ik heb enkel nog die overwinnning nodig. Ik moet die behalen voor Patrick Lefevere."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties