Roglič toont lef met vroege versnelling op de Muur maar kan leven met resultaat: "Alaphilippe verdiende de winst"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Hoei
| 0 reacties

Roglič heeft geen spijt na vroege aanval op Muur en tweede plaats in Waalse Pijl

Roglič toont lef met vroege versnelling op de Muur maar kan leven met resultaat: "Alaphilippe verdiende de winst"
Foto: © photonews

Op de Muur van Hoei kan een renner zichzelf al eens tegenkomen. Daar leek Primož Roglič niet wakker van te liggen, want op meer dan 400 meter van de aankomst demarreerde de debutant al. Hij kwam zichzelf ook niet tegen, maar werd wel nog door één man gepasseerd.

Het was voor Roglič de eerste Waalse Pijl, zijn eerste keren dus ook over de Muur van Hoei; Wat vond hij er van? "Het was een hele moeilijke en zware klim, maar wel eentje die mij goed ligt." De Sloveen ging wel heel vroeg aan. "Ik kan niet zeggen dat ik ergens spijt van heb. Als je voelt dat de benen goed zijn, moet je gewoon gaan. Ik heb mijn moment gekozen en dat heeft de tweede plaats opgeleverd."

ALAPHILIPPE DE STERKSTE

Als hij nog één positie beter had gedaan, was dat een demonstratie van jewelste geweest. "Spijtig genoeg ben ik net voor de streep nog teruggepakt." Al kan Roglič wel leven met de uitslag. "Voor mij was het de eerste keer, Julian Alaphilippe had hier al een paar keer gewonnen. Ik ben tevreden met mijn tweede plaats. Julian verdiende de winst ook, hij was de sterkste."

Het is wel veelbelovend voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat is dan weer een koers die al door Roglič werd gewonnen, omdat Alaphilippe te vroeg juichte. Dat belooft. "We zullen zien hoe het zondag gaat. Ik wil in Luik-Bastenaken-Luik opnieuw laten zien wat ik kan. Hopelijk kan ik weer meedoen voor het podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties