Foutief afdalen van Carapaz leidt tot diskwalificatie van de Ecuadoriaan in Luik-Bastenaken-Luik
Wietse De Smet
| 0 reacties

Carapaz gediskwalificeerd in Luik-Bastenaken-Luik

Foutief afdalen van Carapaz leidt tot diskwalificatie van de Ecuadoriaan in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Na een sterke prestatie in de Waalse klassieker deze middag, is Carapaz officieel toch niet geëindigd. De Reden? Diskwalificatie. De renner van Ineos Grenadiers daalde af op de bovenbuis van zijn fiets, en dat is niet reglementair.

Met Roche-aux-Faucons in zicht trok Carapaz ten aanval. Met als bedoeling om verder uit te lopen op het peleton, daalde de Ecuadoriaan even af op de bovenbuis, en dat is niet volgens de regelementen. Gevolg: diskwalificatie. De renner hield nog een beetje contact met het zadel. Het verdict van de jury was dus wel streng noemen.

De Ecuadoriaanse renner zijn aanval stopte op de Roche-aux-Faucons, waar hij gepakt werd door een kopgroep van vijf renners. Een van die vijf renners was Tadej Pogačar, die dus de eindzege pakte in Luik-Bastenaken-Luik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties