Na Ronde van Vlaanderen nu ook Ronde in Vlaanderen: G-sporters geven beste van zichzelf op Kruisberg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

G-renners-en rensters rijden met Ronde in Vlaanderen hun eerste klassieker

Na Ronde van Vlaanderen nu ook Ronde in Vlaanderen: G-sporters geven beste van zichzelf op Kruisberg
Foto: © photonews

Ook de G-sport heeft nu zijn internationale wielerklassieker: de Ronde in Vlaanderen. Zeg maar een Ronde van Vlaanderen voor atleten met een internationale beperking. Onderverdeeld in vier disciplines van het para-cycling: de handbike, wielrennen, het tri-cycle en de tandem.

In een reportage van Sportweekend van de Ronde in Vlaanderen is te zien hoe de meer dan honderd deelnemers zes hellingen voorgeschoteld krijgen na het vertrek in Brugge aan 't Zand. Onder meer de iconische hellingen de Tiegemberg, de Knokteberg en de Kruisberg. De finish ligt in Ronse op de Kruisberg.

GEEN KASSEIHELLINGEN

Kasseihellingen zoals de Oude Kwaremont worden niet aangedaan. "De mensen met een gewone fiets zouden in principe wel daar omhoog kunnen, maar we hebben toch geopteerd om dat niet te doen. Om het risico niet te lopen om bijvoorbeeld iemand met één been en één arm die helling te laten oprijden", duidt organisator Wim Decleir.

Paralympiër Ewoud Vromant, die net voor Diederick Schelfhout (foto) finishte, wilde na zijn inspanning in de Ronde in Vlaanderen nog wel een reactie kwijt. "Die afstand zijn we gewoon, maar ik ben niet het type dat graag klimt. Ik moet het meer van de vlakke parcoursen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties