Kobe Goossens blikt terug op opgave in de Giro: "Het was niet veilig meer"

Kobe Goossens blikt terug op opgave in de Giro: "Het was niet veilig meer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de opgave van Kobe Goossens in de Giro blijven ze met Lotto Soudal nog met slechts vier man over. Het spreekt voor zich dat Goossens het liefst van al gewoon verder had gekoerst. Dat onderstreept de 25-jarige renner ook nog eens op sociale media.

Op zijn Twitteraccount komt Kobe Goossens nog eens terug op zijn vertrek uit de Ronde van Italië. "Ik ben superontgoocheld dat ik de Giro moet verlaten door een zware valpartij in het begin van de etappe van gisteren", zegt Goossens. De Leuvenaar bezeerde zijn rechterhand bij die crash.

Dat hinderde hem toch te erg om de rit nog te kunnen uitrijden, laat staan om nog twee weken verder te koersen. "Ik heb geprobeerd om door te zetten, maar het was niet veilig meer. Nu is het tijd om het hoofd leeg te maken en toe te werken naar de volgende doelen."

Voor Goossens was het de tweede grote ronde uit zijn carrière, nadat hij 24ste werd in de Vuelta van vorig jaar. Zijn hoogtepunt in de Giro was een zesde plaats in de achtste rit van Foggia naar Guardia Sanframondi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties