Renner die jaren voor Lotto koerste stopt aan het eind van dit seizoen met wielrennen

Renner die jaren voor Lotto koerste stopt aan het eind van dit seizoen met wielrennen

Aan het eind van dit seizoen neemt het wielrennen afscheid van een renner die vooral om zijn Lotto-jaren bekend zal staan: Marcel Sieberg. De 39-jarige Sieberg reed voor zes verschillende profteams, maar bleef het langst bij Lotto.

Zijn wielerloopbaan begon bij Team Lamonta en via passages bij Team Wiesenhof en Team Milram, belandde Sieberg in 2011 bij Lotto. Daar bleef hij tot 2018. Nadien ging Sieberg voor Bahrein koersen en daar zal hij ook zijn carrière afsluiten. Sieberg was steevast de man die de sprint aantrok en deed dat jarenlang voor André Greipel, onder andere dus bij Lotto. 

"Ik doe al dertig jaar aan wielrennen", zegt de man die volgend jaar zijn veertigste verjaardag viert op de site van Bahrein Victorious. "Het begon als een hobby en het werd 17 jaar lang mijn beroep. Ik wil elke partner, staflid, ploegmaat en alle andere mensen bedanken waarmee ik heb samengewerkt doorheen mijn carrière. Dit zou allemaal niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van mijn fantastische familie."

Sieberg is gerust bereid om nog op één of andere manier verbonden te blijven aan de koers. "Wielrennen is mijn leven en ik vind het boeiend om te zien wat de volgende uitdagingen zijn. Ik zou graag mijn ervaring en passie met de wielerwereld delen en ook mijn vreugde voor het succes van nieuwe kampioenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties