Twee ritzeges en twee leiderstruien is oogst van Van der Poel: Nederlander geeft op in Zwitserland

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Twee ritzeges en twee leiderstruien is oogst van Van der Poel: Nederlander geeft op in Zwitserland
Foto: © photonews

Geen Mathieu van der Poel meer de komende dagen in de Ronde van Zwitserland. Volgens Alpecin-Fenix heeft hij een milde verkoudheid opgelopen. Best geen risico's nemen dan, met het oog op wat nog moet komen. Sowieso heeft Van der Poel indruk gemaakt.

Zijn oogst is na vijf dagen Ronde van Zwitserland niet min: Van der Poel behaalde op impressionante wijze twee ritzeges en mocht ook twee dagen de gele leiderstrui aantrekken. Het is voor hem dus zeker een geslaagde Ronde van Zwitserland geworden.

"Na de regen van de voorbije dagen heeft Mathieu van der Poel een lichte verkoudheid opgelopen. Hoewel hij echt uitkeek naar de volgende ritten, heeft de medische staf besloten om hem terug te trekken uit de Ronde van Zwitserland", laat Alpecin-Fenix weten.

"We willen zijn gezondheid niet compromitteren met het oog op de volgende doelen", voegt zijn ploeg er ook nog aan toe. Een logische redenering. Inmiddels weet iedereen ook wel wat die doelen zijn: de Tour de France en vooral de Olympische Spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties