Tejay van Garderen stopt na nationaal kampioenschap per direct met wielrennen: "Ik heb het gevoel dat het tijd is"

Tejay van Garderen stopt na nationaal kampioenschap per direct met wielrennen: "Ik heb het gevoel dat het tijd is"

Minder dan een week duurt de wielerloopbaan van Tejay van Garderen nog. Na het nationaal kampioenschap in Amerika stopt Van Garderen onmiddellijk met wielrennen. Dat heeft de 32-jarige coureur bij zijn ploeg Education First-Nippo aangekondigd.

"Ik ben trots dat ik een complete wielrenner ben geweest. Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die vinden dat er meer in zat omdat ze naar de uitslagen kijken die ik op jonge leeftijd gehaald heb. Ik ben jarenlang constant geweest, maar ben nooit echt doorgebroken naar dat volgende niveau", analyseert Van Garderen de resultaten in zijn loopbaan.

In de nadagen van zijn carrière zou hij helper worden voor Hugh Carthy, de nieuwe klassementsman van Education First-Nippo. "Ik was niet meer bij de beste twintig renners om Hugh te steunen in de bergen. Dus dan dacht ik: "Wat moet ik doen?"

Van Garderen ging bij zichzelf te rade en heeft besloten om te stoppen na het Amerikaans Kampioenschap op 20 juni. "Ik heb het gevoel dat het tijd is. Ik ben er klaar voor. Ik ben zeker tevreden met wat ik gedaan heb." Van Garderen was de beste jongere in de Tour van 2012 en won een rit in de Giro van 2017. In de Tour eindigde hij twee keer als vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties