Cavendish looft Vos na bereiken van fantastische mijlpaal: "Ze is al vele jaren mijn inspiratie, de absolute GOAT"

Cavendish looft Vos na bereiken van fantastische mijlpaal: "Ze is al vele jaren mijn inspiratie, de absolute GOAT"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cavendish doet het zelf fantastisch in de Tour, maar de topprestaties van Marianne Vos in de Giro Donne zijn hem ook niet ontgaan. Cavendish zit aan 33 ritzeges in de Tour, Vos zit aan 30 ritzeges in de Giro bij de vrouwen. Ook niet mis.

Zeker wanneer je weet dat die Giro geen drie weken duurt. "Tot we volgend jaar een Tour de France voor vrouwen hebben, is de Giro Donne de grootste koers voor onze vrouwelijke collega's", schrijft Cavendish op Instagram. " Marianne Vos heeft haar 30ste ritzege in deze koers behaald. Dit moet groot nieuws zijn."

Cavendish weet zelf uiteraard wat het is om aan het cijfer 30 te geraken in zo'n belangrijke koers. "30 zeges is zo'n mijlpaal. Ze is mijn inspiratie op zovele vlakken, al zovele jaren. Ze is de absolute GOAT", vindt Cavendish Vos de beste wielrenster aller tijden.

Marianne Vos behaalde die dertigste ritzege door de zevende etappe van de Giro Donne van dit jaar op haar naam te schrijven. Vos klopte Longo Borghini en Van der Breggen in Puegnago Del Garda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties