Cavendish looft Vos na bereiken van fantastische mijlpaal: "Ze is al vele jaren mijn inspiratie, de absolute GOAT"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cavendish looft Vos na bereiken van fantastische mijlpaal: "Ze is al vele jaren mijn inspiratie, de absolute GOAT"
Foto: © photonews

Cavendish doet het zelf fantastisch in de Tour, maar de topprestaties van Marianne Vos in de Giro Donne zijn hem ook niet ontgaan. Cavendish zit aan 33 ritzeges in de Tour, Vos zit aan 30 ritzeges in de Giro bij de vrouwen. Ook niet mis.

Zeker wanneer je weet dat die Giro geen drie weken duurt. "Tot we volgend jaar een Tour de France voor vrouwen hebben, is de Giro Donne de grootste koers voor onze vrouwelijke collega's", schrijft Cavendish op Instagram. " Marianne Vos heeft haar 30ste ritzege in deze koers behaald. Dit moet groot nieuws zijn."

Cavendish weet zelf uiteraard wat het is om aan het cijfer 30 te geraken in zo'n belangrijke koers. "30 zeges is zo'n mijlpaal. Ze is mijn inspiratie op zovele vlakken, al zovele jaren. Ze is de absolute GOAT", vindt Cavendish Vos de beste wielrenster aller tijden.

Marianne Vos behaalde die dertigste ritzege door de zevende etappe van de Giro Donne van dit jaar op haar naam te schrijven. Vos klopte Longo Borghini en Van der Breggen in Puegnago Del Garda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties