Tourritwinnaar wilde niet met Dylan Teuns naar de meet: "Geweldig om net als in de Tour solo te gaan"

Tourritwinnaar wilde niet met Dylan Teuns naar de meet: "Geweldig om net als in de Tour solo te gaan"
Foto: © photonews

Nadat hij voorop geraakte met Dylan Teuns, wist hij dat hij solo moest gaan. Zoals hij het ook in de Tour al gedaan had. Nils Politt is dit jaar meer winnaar geworden. Hij pakte niet enkel de ritzege in de Ronde van Duitsland, maar heeft ook uitzicht op de eindzege.

We wisten dat we op het einde alert moesten zijn. Mijn doel was om bonificatieseconden te pakken, maar ik zat ingesloten. Nadien sloeg een klein groepje een kloof en ik probeerde het één keer. Ik geraakte voorop met Teuns en kreeg dan groen licht van onze sportdirecteurs", deed ritwinnaar Politt het verhaal van een beslissend moment in de koers.

De winnaar zat dus vooraan en Politt wilde zeker niet op een sprint mikken. "Ik wist dat ik moest aanvallen om te kunnen winnen. Met drie kilometer te gaan kon ik Teuns lossen. Natuurlijk was het geweldig om net als in de Tour solo te kunnen gaan."

VERSCHILLENDE OPTIES

De Duitser van Bora-Hansgrohe sloeg meteen een dubbelslag en vat de laatste etappe aan als leider. "We hebben nu verschillende opties en we willen ons van de eindzege verzekeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen

Nieuwste reacties