Werelduurrecord van Campenaerts blijft sowieso op de tabellen ondanks dat Brit het op 1 oktober aanvalt

Werelduurrecord van Campenaerts blijft sowieso op de tabellen ondanks dat Brit het op 1 oktober aanvalt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts moet zich geen zorgen maken: zijn werelduurrecord blijft officieel nog wel even op de tabellen staan. Nochtans gaat de Britse wielrenner Daniel Bigham zijn record wel aanvallen. Zij het enkel officieus. Officieel is het een aanval op het Britse record van Bradley Wiggins.

Het zit zo: enkel renners uit de Registered Testing Pool van de UCI mogen zich wagen aan een officiële poging om het werelduurrecord te breken. Bigham zou die kosten daarvan dan zelf moeten ophoesten. Hij rijdt momenteel voor een continentale ploeg en is dus nog niet één van de grootverdieners uit het peloton. 

Daarom kondigt hij aan dat hij het Britse uurrecord van Bradley Wiggins gaat aanvallen. Dat is 54,526 kilometer. Rijdt Bigham sneller dan Campenaerts, die 55,089 kilometer in één uur reed, dan zal de UCI de tijd van Bigham niet erkennen als nieuw werelduurrecord.

Campenaerts kan dus rustig afwachten hoe goed Bigham het er vanaf brengt. Laatstgenoemde begint op vrijdag 1 oktober om 16u aan zijn uurrecordpoging in de Tissot Velodrome in Zwitserland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties