UPDATE: Klavertje vier aan WK-zilver compleet na nieuw eremetaal voor De Ketele en Kopecky

UPDATE: Klavertje vier aan WK-zilver compleet na nieuw eremetaal voor De Ketele en Kopecky
Foto: © photonews

De Belgische oogst op het WK baanwielrennen blijft niet beperkt tot 2 medailles. Kenny De Ketele en Lotte Kopecky hebben hiervoor gezorgd. Dens en Kopecky pakten donderdag al zilver op de scratch en afvalling. De Ketele deed even goed in de puntenkoers, Kopecky in het omnium.

De zilveren medaille was dan ook het minste dat De Ketele verdiende, want samen met de Fransman Benjamin Thomas domineerde hij de puntenkoers. De rest stond niet eens op de foto. Het werd dan ook een boeiend duel tussen hen beiden voor goud.

Op het einde zat De Ketele wel door zijn beste krachten heen. Zijn 84 punten waren goed voor een schitterende tweede plaats. Thomas reed 94 punten bij mekaar en kroonde zich dus met een marge van tien punten tot wereldkampioen. De Nederlander Hoppezak vervolledigde het podium.

De Ketele is aan zijn afscheidstournee bezig: het WK is zijn laatste groot kampioenschap. Het belooft zo een afscheid door de grote poort te worden: De Ketele zit in totaal al aan zijn zevende WK-medaille.

Lotte Kopecky
© photonews

Update: Lote Kopecky ging in de verschillende onderdelen van het omnium op zoek naar haar tweede medaille van dit WK. Na een tegenvallend eerste onderdeel was ze op achtervolgen aangewezen. Na de afvalling was Kopecky wel reeds opgeschoven naar de top acht en nadien reed ze ook nog een sterke puntenkoers. Dat leverde haar een tweede plaats op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties