OFFICIEEL: Alpecin-Fenix geeft Julien Vermote na jaar zonder wedstrijd ook kans om te koersen in 2022

OFFICIEEL: Alpecin-Fenix geeft Julien Vermote na jaar zonder wedstrijd ook kans om te koersen in 2022
Foto: © photonews

Wat een hels jaar is het geweest voor Julien Vermote. Alpecin-Fenix gaf hem in april een reddingsboei, nadat zijn contract bij Cofidis eind 2020 was afgelopen. Vermote kon echter geen enkele wedstrijd rijden in 2021 voor zijn nieuwe ploeg. Toch krijgt hij een contract voor 2022.

Onder meer door een positieve coronabesmetting en de naweeën hiervan, werd het debuut van Vermote voor Alpecin-Fenix keer op keer uitgesteld. Tot het uiteindelijk wijselijk bleek om in 2021 geen koersen meer te rijden. Niet meteen wat ze bij Alpecin-Fenix in gedachten hadden toen ze Vermote in huis haalden, maar de ploeg blijft het vertrouwen in hem behouden.

"Ik ben enorm dankbaar, dat is het enige dat ik kan zeggen", aldus Vermote op de site van zijn ploeg. "Ze hebben mij een extra jaar gegeven en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik besef dat mijn toekomst in de handen van het team lag."

Alpecin-Fenix gaf hem ook alle tijd om opnieuw volledig te herstellen. "Dat is cruciaal geweest voor mijn voorbereiding op het volgende seizoen. Ik had nood aan die rustperiode, vooraleer ik de trainingen hervatte in het midden van oktober. Ik voel me nu opnieuw goed, alles verloopt prima op ons trainingskamp. Ik doe dit niet enkel om profrenner te kunnen blijven. Ik wil koersen en van waarde zijn voor mijn ploegmaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties