Ook wereldkampioene tijdrijden kan enkel aan Amy Pieters denken: "Niets anders lijkt belangrijk"

Ook wereldkampioene tijdrijden kan enkel aan Amy Pieters denken: "Niets anders lijkt belangrijk"
Foto: © photonews

Zelf behaalde ze in 2021 weer een prachtige tijdrittitel. Het is echter ook het jaar dat Amy Pieters eindigde in een coma. Heel de wielerwereld leeft enorm mee met de onfortuinlijke renster en zo ook wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk.

Dat blijkt uit een tweet die Van Dijk zondagavond de wereld in stuurde. "Het einde en het begin van een jaar is normaal een periode om iets te posten. Op dit ogenblik heb ik er het wat lastig mee. Ik denk aan Amy, niets anders lijkt belangrijk", aldus Van Dijk.

"Ik weet niet of deze post over Amy zal helpen, maar wie weet. Mag de kracht van het peloton met jou zijn", vermeldt Ellen van Dijk ook de hashtag 'StayStrongAmy'. Zeker in Nederland is het hard aangekomen dat Amy Pieters na een zwaar ongeval op training nog altijd in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Lucinda Brand werd emotioneel na haar overwinning in de veldrit in Baal, duidelijk denkend aan de situatie van Amy Pieters. Eerder kwam ook de Italiaanse pisteploeg met een ondersteunende boodschap voor Pieters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties