Simon Clarke vindt reddingsboei: "Een ploeg waar ik ook voor gekozen zou hebben in normale transferperiode"

Simon Clarke vindt reddingsboei: "Een ploeg waar ik ook voor gekozen zou hebben in normale transferperiode"
Foto: © photonews

De reddingsboei voor Simon Clarke is nu ook echt een feit. De Australiër heeft een nieuwe ploeg gevonden en dat was ook nodig om zijn carrière verder te kunnen zetten. Clarke heeft tot het einde van het seizoen getekend bij Israel-Premier Tech.

Clarke verliet eind 2020 Education First voor Qhubeka, maar die ploeg kon door financiële problemen niet actief blijven in de WorldTour. Zo bleef de 35-jarige renner zonder ploeg zitten, tot de onderhandelingen met Israel-Premier Tech alsnog uitmondden in een contract.

"Ik ben blij om te belanden bij een ploeg waar ik ook voor gekozen zou hebben in een normale transferperiode", zegt de tweevoudige Vuelta-ritwinnaar. "Ik ben dus niet enkel blij dat ik in de WorldTour kan blijven koersen, maar ook met waar ik beland ben. Ik ken al een handvol ploegmaats." Dan heeft hij het onder andere over Belgen Vanmarcke en Van Asbroeck.

"Ik begin aan het seizoen met een open geest", is vanaf nu weer van alles mogelijk voor Clarke. "Ik ga er het beste van maken. Wat ik tijdens die periode van onzekerheid heb leren appreciëren, is dat ik fortuinlijk ben geweest doorheen mijn carrière. Het heeft me meer dankbaar gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties