Debuut Peter Sagan voor nieuwe ploeg na vertrek bij Bora-Hansgrohe komt er weldra aan

Debuut Peter Sagan voor nieuwe ploeg na vertrek bij Bora-Hansgrohe komt er weldra aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn vertrek bij Bora-Hansgrohe begint Peter Sagan nu echt aan een nieuw hoofdstuk. Zijn debuut voor TotalEnergies is nu niet veraf meer. De Franse ploeg heeft aangekondigd welke koers de eerste wedstrijd van het jaar gaat worden voor Sagan.

"De terugkeer op de fiets komt dichterbij voor Peter Sagan", staat op de Twitterpagina van de nieuwe ploeg van de Slovaak te lezen. "De drievoudige wereldkampioen gaat vrijdag zijn debuut voor TotalEnergies maken!" Dan begint de Tour des Alpes Maritimes et du Var, een korte rittenkoers van drie dagen.

Het zal ook afwachten zijn hoe het zit met de conditie van Sagan, die voor de tweede keer besmet geraakte met Covid-19. Na zijn coronabesmetting van vorig jaar sukkelde Sagan lang met een conditionele achterstand. De organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad heeft hem ook al aangekondigd als één van de namen op de startlijst.

Eerst dus wat koersritme opdoen in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Peter Sagan zal daar koersen met Anthony Turgis, Julien Simon, Alexis Vuillermoz, Mathieu Burgaudeau, Valentin Ferron en Daniel Oss aan zijn zijde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties