Broers Roodhooft hebben zowel bij mannen als vrouwen hoogst gerangschikte Belgische team op UCI-ranking

Broers Roodhooft hebben zowel bij mannen als vrouwen hoogst gerangschikte Belgische team op UCI-ranking
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De broers Roodhooft weten wel hoe je een Belgisch team op de kaart kan zetten. Op de UCI-ranking zijn hun ploegen de hoogst gerangschikte Belgische ploeg.

Voornamelijk bij de mannen is dat een huzarenstukje, want daar is het doorgaans Quick-Step dat de plak zwaait, ook op de UCI-rangschikking. Dat is dit jaar voorlopig niet zo. Quick-Step bekleedt momenteel de tiende plaats met een totaal van 2566 punten.

Bij de vorige rangschikking was Intermarché-Wanty-Gobert de beste Belgische ploeg, maar de ploeg van Girmay zakt nu van de zesde naar de zevende plaats. Terwijl Alpecin-Fenix dan weer een opmars maakt, onder meer dankzij de overwinningen van Mathieu van der Poel in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Alpecin-Fenix springt van de tiende naar de zesde plaats en heeft 3057 punten.

Ook in het vrouwenwielrennen zien de broers Roodhooft dat de zaken naar wens gaan, want hun team Plantur-Pura is de beste Belgische ploeg op de UCI-ranking bij de dames. Plantur-Pura staat zestiende. Op sociale media pakken zowel Alpecin-Fenix en Plantur-Pura er trots mee uit dat ze de eer van het land momenteel hoog houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties