Vertrouwen van Quick-Step loont opnieuw in Ronde van Wallonië: "Blij dat ik terug op hoogste schavotje sta"

Vertrouwen van Quick-Step loont opnieuw in Ronde van Wallonië: "Blij dat ik terug op hoogste schavotje sta"
Foto: © photonews

Na vier dagen Ronde van Wallonië gingen al twee zeges naar Quick-Step. Vertrouwen blijven geven aan renners die het even moeilijk hebben, blijkt de moeite waard.

Davide Ballerini had niet meer gewonnen sinds de Omloop van vorig jaar. In Couvin hield de Italiaan een jagend peloton af. "Deze overwinning betekent veel voor mij. Wielrennen is mijn leven. Ik ben blij dat ik na zo'n lange tijd zonder zege terug eens op het hoogste schavotje van het podium sta en zo het vertrouwen van de ploeg kan terugbetalen."

Ik bleef er de hele tijd in geloven 

"Deze overwinning is ook voor mijn ploegmaats die er niet meer bij zijn, ik hoop dat ze snel herstellen", verwijst Ballerini onder meer naar de met corona besmette Alaphilippe. "Het was geen gemakkelijke dag, maar ik bleef er de hele tijd in geloven. Ook al ging de kloof snel naar beneden in de finale."

Het was vechten voor de vroege vlucht om voorop te blijven. Uiteindelijk slaagde Ballerini daar wel in. "Er was slechts een kleine kopgroep, maar we gaven alles en ik blij dat ik het af kon maken voor de Wolfpack."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties