Lotte Kopecky rondt sterk EK af met eens een plek naast het podium: "Het kan niet elke dag prijs zijn"

Lotte Kopecky rondt sterk EK af met eens een plek naast het podium: "Het kan niet elke dag prijs zijn"
Foto: © photonews

Eens een dag niet op het EK-podium, dat moet ook kunnen. Lotte Kopecky rondde haar EK af door net naast de medailles te pakken in het omnium.

Na haar twee Europese titels in de afvalling en de puntenkoers werd het een vierde plek in het omnium. "Het kan niet elke dag prijs zijn", lachte Kopecky achteraf bij Sporza. "Het was niet in mijn voordeel dat de puntenkoers werd stilgelegd, want ik ben meestal sterk op het einde. Ik was zeker nog niet uitgeteld toen de valpartij gebeurde, maar nu kon iedereen herstellen. Dat was niet in mijn voordeel."

Ik ben heel tevreden over toernooi 

Al had Kopecky op dat moment de hoop op nieuw eremetaal nog niet opgegeven. "Ik stond 4e, dus ik wist dat als ik een ronde kon pakken en een sprint kon winnen, dat ik zou meedoen voor de medailles. Uiteindelijk is het niet gelukt. Ik ben desondanks heel tevreden over dit toernooi."

Dat zal wel: met twee gouden medailles mag ze absoluut niet klagen. Het EK baanwielrennen in München was voor haar ook een opsteker op mentaal vlak. "Het doet deugd om na mijn mindere Tour met twee truien naar huis te kunnen gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties