Update Julian Alaphilippe: geen extra blessures na zijn val in de Vuelta

Update Julian Alaphilippe: geen extra blessures na zijn val in de Vuelta
Foto: © photonews

Er zijn geen extra blessures vastgesteld bij Julian Alaphilippe. Dat wees extra onderzoek uit.

Julian Alaphilippe viel in de 11e rit in de Vuelta. Hij greep meteen naar een pijnlijke rechterschouder en moest opgeven. In het ziekenhuis bleek dat zijn rechterschouder was ontwricht. 

Vrijdag werd er in Ronse nog extra onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er geen extra schade naast die ontwrichte schouder was. 

Zo kan Alaphilippe meteen beginnen met revalideren en de mobilisatie van zijn schouder. Hij kan meteen op de rollen beginnen rijden. Als dat allemaal doenbaar is, kan Alaphilippe in de niet zo verre toekomst weer voor de volle 100% trainen. 

WK TOCH MOGELIJK?

Zo lijkt het erop dat het WK toch nog mogelijk is voor Alaphilippe. Frans bondscoach Thomas Voeckler houdt alleszins nog rekening met een mogelijke deelname. "Het nadeel is dat de tijd niet onze kant staat", zei Voeckler aan Sporza.

Voeckler moet niet kiezen tussen Alaphilippe en een ander renner. Frankrijk mag 8 renners in de selectie opnemen en de uittredende wereldkampioen hoort daar niet bij. Frankrijk kan dus in Wollongong met 9 aan de start staan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties