De keuzes van Mathieu van der Poel en Peter Sagan: fietsen die ook op de weg gerust dienst kunnen doen

De keuzes van Mathieu van der Poel en Peter Sagan: fietsen die ook op de weg gerust dienst kunnen doen
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Peter Sagan halen de 'gravelman' in hun naar boven. Op een wegfiets, of toch een fiets die op de weg gerust dienst zou kunnen doen.

Mathieu van der Poel en Peter Sagan zijn twee grote namen uit het wegwielrennen die meedoen aan het WK gravelracen in Italië dit weekend. Op het Strava-account van Van der Poel is te zien dat hij de verkenning van dat WK afgelegd heeft met een wegfiets.

Van der Poel deed dit immers op de Ultimate Canyon CFR, een wegfiets van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. Dat doet vermoeden dat de Nederlander ook op het eigenlijke WK op zo'n fiets zal rijden. Al zal dat dan wel zijn om dat hij van oordeel is dat die fiets hem ook op onverharde ondergrond goed van pas komt, maar die nieuwe Canyon leent zich alvast veel meer tot wegwielrennen dan tot gravelracen.

Peter Sagan heeft op Twitter dan weer publiekelijk bekendgemaakt met welke fiets hij het WK gravel zal rijden: een Specialized Roubaix. Ook een wegfiets dus, eentje die weliswaar gewapend zou moeten zijn tegen wegen met minder standvastige ondergrond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties