Lovende woorden alom voor Philippe Gilbert na zijn afscheid: "Jij bent een monument op zich"

Lovende woorden alom voor Philippe Gilbert na zijn afscheid: "Jij bent een monument op zich"

Philippe Gilbert heeft nu echt afscheid genomen als actief wielrenner. Lovende woorden zijn meer dan op hun plaats voor zo'n wielerkampioen.

Zijn voormalige ploegbaas Marc Sergeant kwam op Twitter met een lofzang voor Gilbert, die hij een legende noemt. "Dankjewel, Philippe. Wat je mij en de ploeg en België geschonken hebt, was absolute top. Geweldige hoogtepunten, karakter, doorzettingsvermogen, intelligent op en naast de fiets", omvat Sergeant de carrière van Gilbert passend.

Vier overwinningen in Monumenten ook. Enkel die ene grote wedstrijd, Milaan-Sanremo, ontbreekt op zijn palmares. "Je bent een monument op zich en dat maakt het toch 5/5", zo bekijkt Sergeant het. Ook UCI-voorzitter David Lappartient looft Gilbert. "Niet veel renners kunnen hun stempel drukken op een heel tijdperk in het wielrennen, maar Philippe heeft dat zeker en vast gedaan."

Bij zijn ploeg Lotto Soudal zetten ze Gilbert natuurlijk ook met veel plezier nog eens in de schijnwerpers. De ploeg brengt hulde aan Gilbert, die in de loop van zijn 20-jarige wielerloopbaan twee passages kende bij Lotto. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties