Wereldbeker veldrijden: Fem van Empel blijft autoritair op 1, Eli Iserbyt ziet Laurens Sweeck naderen
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Wereldbeker veldrijden: Fem van Empel blijft autoritair op 1, Eli Iserbyt ziet Laurens Sweeck naderen
Foto: © photonews

Na Maasmechelen is er een nieuwe stand binnen de wereldbeker veldrijden. Fem van Empel blijft dominant bovenaan. Bij de mannen wordt de kloof wat kleiner.

In Maasmechelen won eens iemand anders dan Eli Iserbyt de wereldbekermanche. Laurens Sweeck won en komt zo korter op Iserbyt. Sweeck telt 122 punten. Iserbyt heeft er 145. 

Daarachter is er een kloof. Michael Vanthourenhout heeft 94 punten, maar Lars van der Haar (85) hijgt in de nek. Ook Niels Vandeputte (77) is niet ver weg. De rest van de top 10 zijn Daan Soete (66), Michael Boros (57), Toon Vandebosch (49), Timon Rüegg (46) en Thibau Nys (42). 

Bij de vrouwen bouwde Fem van Empel haar straat voorsprong nog wat verder uit. Ze telt na haar 4 op 4 160 punten. Denise Betsema is met 88 punten 1e achtervolger. In de buurt van Betsema staan Ceylin del Carmen Alvarado (87), Annemarie Worst (80) en Inge van der Heijden (78). 

Puck Pieterse rukt na haar 2 2e plaatsen verder op. Ze staat 6e met 60 punten. Lucinda Brand zakt verder weg naar plaats 7 en blijft door haar blessure op 55 punten staan. Dat is evenveel als Clara Honsinger die op 8 staat. Hélène Clauzel (48) en Shirin van Anrooij (44) vervolledigen de top 10. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties