Opvallend: Jay Vine zegt eerst dat hij bij Alpecin-Deceuninck blijft, maar verlaat dan toch het team

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Opvallend: Jay Vine zegt eerst dat hij bij Alpecin-Deceuninck blijft, maar verlaat dan toch het team

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jay Vine verlaat dan toch Alpecin-Deceuninck. Hij tekende een contract bij Team UAE Emirates.

Enkele dagen geleden vertelde Jay Vine nog aan VeloNews dat hij bij Alpecin-Deceuninck ging blijven. Er was wel interesse door zijn Vuelta geweest, maar er was niets uit voortgekomen. 

Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Ondanks zijn contract bij Alpecin-Deceuninck tot 2023 besliste Vine om naar Team UAE Emirates te trekken. Hij tekende er voor 2 jaar. 

"Ik ben blij met de kansen die Alpecin-Deceuninck mij hebben gegeven", vertelde Vine. "Ook met hoe ze mij mijn plaats in het peloton hebben helpen zoeken."

"Door de combinatie van sterke rijders en hun ervaring met klassementen te rijden, is UAE een nieuwe logische stap in mijn carrière. Ik wil er mijn klassementsambities verder verfijnen."

Alpecin-Deceuninck toonde begrip voor zijn keuze. "We hadden hem graag langer bij ons gehouden, maar we respecteren zijn wens om eerder te vertrekken. Hij denkt zich bij UAE sneller als klassementsrenner te ontwikkelen en we willen hem die kans niet ontnemen. Zeker omdat hij pas op latere leeftijd prof werd", klonk het bij Wielerflits

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties