Amerikaanse kampioen van 2019, ooit 6e in Brabantse Pijl, stopt na volledige carrière bij het EF van Vaughters te rijden

Amerikaanse kampioen van 2019, ooit 6e in Brabantse Pijl, stopt na volledige carrière bij het EF van Vaughters te rijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Renners die een volledige carrière bij dezelfde ploeg rijden: het is uiterst zelden. De Amerikaanse kampioen van 2019 deed het wel en hangt nu de fiets aan de haak.

Vanaf 2012 maakte Alex Howes elk jaar deel uit van het profpeloton en dat deed hij in de ploeg van Jonathan Vaughters. Destijds heette die ploeg Garmin-Barracuda, anno 2022 staat het team bekend als EF Education-EasyPost. Het is ook op de site van EF dat Howes zijn afscheid aan de wielersport aankondigt.

"Het nationale kampioenschap winnen was enorm voor mij", haalt Howes één van zijn belangrijkste verwezenlijkingen aan. "Het lukte verschillende keren net niet, vooraleer alle puzzelstukjes samenvielen. Toen Dan Martin Luik-Bastenaken-Luik won, maakte ik deel uit van die ploeg. Hij was toen nog underdog en het was vrij speciaal om het dan als ploeg te kunnen afmaken."

Howes was ook goed voor een ereplaats in de Brabantse Pijl van 2012: de inmiddels 34-jarige renner finishte als zesde. Ook deed de Amerikaan mee aan vijf grote ronden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties