🎥 Vingegaard antwoordt in Spanje op Pogačar en pakt zijn eerste zege van het seizoen met verschroeiende aanval

🎥 Vingegaard antwoordt in Spanje op Pogačar en pakt zijn eerste zege van het seizoen met verschroeiende aanval
Foto: © photonews

Niet alleen Tadej Pogačar is goed in vorm, ook Jonas Vingegaard is dat al. Nadat de koers donderdag nog werd geneutraliseerd door de sneeuw, haalde de Tourwinnaar nu stevig uit.

Donderdag legden Vingegaard en co de eerste rit van O Gran Camiño nog stil vanwege de hevige sneeuwval. Vrijdag scheen de zon weer in het noordwesten van Spanje. Twee beklimmingen onderweg en ook de laatste vier kilometer liepen zo'n 7% gemiddeld op.

Een kopgroep van zeven ging er vandoor, onder meer Sebastian Schönberger, die donderdag ook al mee was in de ontsnapping, namen een voorsprong van zo'n drie minuten. 

Vingegaard domineert

Maar in het peloton controleerde Jumbo-Visma voor Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Onder meer de Noor Staune-Mittet (21) uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma reed zich helemaal leeg.Op zo'n 2,5 kilometer van de streep knalde de Tourwinnaar weg van alles en iedereen. 

De Deen overwon ook nog een steile kasseistrook en pakte zijn eerste zege van 2023. Guerreiro werd tweede op 21 seconden, Ion Izagirre werd derde op 24 seconden. Vingegaard is net als Pogacar duidelijk al goed in vorm en is ook de nieuwe leider in Spanje.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties