Met ritzege op zak en een dag in gele leiderstrui neemt Tim Merlier (Soudal Quick-Step) opvallend besluit in Parijs-Nice

Met ritzege op zak en een dag in gele leiderstrui neemt Tim Merlier (Soudal Quick-Step) opvallend besluit in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Parijs-Nice heeft Tim Merlier geen windeieren gelegd. Na zijn ritzege in etappe 1 was een dag in de gele leiderstrui een extra beloning.

Inmiddels zit de Koers naar de Zon er voor Tim Merlier wel al op, ook al rijdt het peloton vandaag nog de slotetappe van en naar Nice. Dat belooft nog een pittige etappe te worden over meerdere beklimmingen. Niet meteen spek naar de bek van Merlier dus.

Soudal Quick-Step laat weten dat Merlier die laatste etappe laat voor wat het is. Opmerkelijk toch: afstappen in een rittenkoers met slechts één rit te gaan. "Tim Merlier, de winnaar van de eerste rit, zal niet van start gaan in de slotetappe van Parijs-Nice", klinkt het in een droge mededeling op de sociale media van Soudal Quick-Step.

Merlier knalde in La Verrière inderdaad naar winst en mocht zo een dag later in de gele leiderstrui aan de start verschijnen. Kortom: Parijs-Nice is al geslaagd voor Merlier, ook zonder de koers uit te rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties