Voor de zoveelste keer: ervaren Belg wordt aangereden op training en heeft zware hersenschudding

Voor de zoveelste keer: ervaren Belg wordt aangereden op training en heeft zware hersenschudding
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de zoveelste keer is het 'raak'. Een renner is aangereden op training en heeft daarbij een zware blessure opgelopen. Het verkeer blijft maar slachtoffers eisen, ook binnen het wielerpeloton. Komt er ooit een einde aan?

"Op 3 juni werd ik tijdens een trainingsrit aangereden door een auto. Ik werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar een zware hersenschudding werd geconstateerd. De komende weken heb ik tijd nodig om te herstellen."

Met die woorden op X heeft Pieter Serry van Soudal - Quick-Step laten weten dat hij even buiten strijd zal zijn. De 35-jarige renner werd een dikke week geleden al aangereden op training, maar zal dus niet meteen terug in competitie treden.

De ervaren renner is wegkapitein bij zijn team, maar dat team zal het dus even zonder hem moeten doen. Hij reed dit jaar al de Giro d'Italia, maar lijkt nu dus geen optie meer te zijn voor de Tour de France van dit jaar.

Op de sociale media kreeg Serry meteen veel steun. Ook diverse supporters blijven zich vragen stellen bij de veiligheidsvoorzieningen en het gedrag van automobilisten in het verkeer. Een bloemlezing van de reacties: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties