Analisten gaan los over Evenepoel en Pogacar vs Vingegaard: "Ik snap dat niet" en "Wrijving bij buitenaardselingen"

Analisten gaan los over Evenepoel en Pogacar vs Vingegaard: "Ik snap dat niet" en "Wrijving bij buitenaardselingen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel en Tadej Pogacar zijn concurrenten, maar lijken bondgenoten. Vingegaard lijkt alleen te staan tegenover die tandem, concluderen verschillende analisten na de uitgedeelde prikjes van de voorbije dagen over het defensief koersen van Visma-Lease a Bike.

Tejay van Garderen laat bij NBC Sports weten dat hij moeite heeft met de visie van Evenepoel en Pogacar. "Ze kijken naar een rivaal als een mogelijke bondgenoot: ik snap dat niet. Als Remco en Tadej tijd wilden nemen, konden ze mee in de vlucht gaan met Van der Poel en Girmay", zegt de Amerikaan over de gravelrit.

"Verwacht geen hulp van je grootste rivaal", klinkt het. Vingegaard reageerde op hun commentaren zoals hij koerst: beheerst. "Typisch Vingegaard. De recepten van de twee Tourzeges van Vingegaard waren zijn specifieke voorbereiding, de methodische uitvoering, de tactische beslissingen van het team", haalt Brent Bookwalter aan.

"En dan voor de genadeslag gaan als ze hun kans schoon zien. Ze hebben rit 9 aangevat met het idee om het status-quo te behouden. En het was een paar keer kantje boord. Ik denk niet dat het anders geweest zou zijn als Vingegaard die fietswissel nog niet had gehad, maar dat hield hem wellicht ook nog een keer tegen."

Thijs Zonneveld kirt van de pret in het Algemeen Dagblad. Het is immers een tijdperk geweest waarin de grootste rivalen smijten met lofbetuigingen, elkaars berichten op sociale media liken en elkaar knuffelen. Hij verklaart dat tijdperk voor voorbij. "Ik vind het stiekem wel leuk om een beetje wrijving te zien tussen die paar buitenaardselingen."

Thijs Zonneveld
© photonews

Die mag er voor hem gerust zijn. "Je voelt het aan alles. Het borrelt. Het gist. De handschoenen zijn uit. Het appgroepje is stilgevallen, er worden geen grapjes meer gemaakt en geen knuffels uitgedeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties