Stybar op zoek naar die ene grote vis: "De laatste twee jaren waren zeker niet wat ik ervan verwacht had"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 5 reacties
Stybar op zoek naar die ene grote vis: "De laatste twee jaren waren zeker niet wat ik ervan verwacht had"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar maakte enkele jaren geleden de definitieve overstap van het veld naar de weg. Maar ondanks de hoge verwachtingen bleef die grote vis voorlopig nog uit. In de Omloop is hij één van de speerpunten van Quick-Step Floors.

De voorbereiding verliep alvast goed bij de Tsjech. "Ik heb een zorgeloze en rustige winter gehad. De eerste koersen zijn vrij goed verlopen", vertelt Stybar in gesprek met Wielerkrant.be. "Het is een nieuwe Omloop, maar het nieuwe parcours ligt mij beter dan de voorbije jaren. Het kan een van de leukste klassiekers van het seizoen worden."

Het koersverloop kan Stybar voorlopig niet inschatten. "Het probleem zal morgen de windrichting zijn. De finale gaat wind tegen zijn. Dat wordt 'ambetant', maar we zien wel. De koers zal mogelijk al heel vroeg opengebroken worden. Of misschien net erg laat."

'Conditie is er'

Winst in de Omloop, het zou meteen mooi meegenomen zijn. "Wat het zou betekenen? Dat ik een goede winter heb gehad", lacht de Tsjech. "De laatste twee jaren waren zeker niet wat ik ervan verwacht had. Ik hoop dus op een resultaat, want de conditie is er al. Mijn voorjaar zou wel nog niet geslaagd zijn bij winst."

"Mijn voorjaar zou wel nog niet geslaagd zijn bij winst"

"Het maakt niet uit welke koers ik win, ik hoop gewoon dat ik er één kan winnen. Ik heb er hard voor gewerkt, dus dat zou al mooi zijn", zegt Styby. "De Omloop is bovendien WorldTour geworden, dus ook een grote koers met een mooie finale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties