Jurgen Mettepenningen wil beter doen dan vorig seizoen, maar is realistisch: "Nog nooit zo'n complete renner als van der Poel gezien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Jurgen Mettepenningen wil beter doen dan vorig seizoen, maar is realistisch: "Nog nooit zo'n complete renner als van der Poel gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag gaat in Geraardsbergen het nieuwe veldritseizoen van start. Marlux-Bingoal, de ploeg van Jurgen Mettepenningen, hoopt ook dit jaar een nieuwe stap vooruit te zetten.

"Het is nerveus toeleven naar die eerste wedstrijd van het seizoen", vertelt Mettepenningen in gesprek met Wielerkrant.be. "Bij alle ploegen is het natuurlijk nog wat afwachten, maar wij weten dat we goed zullen zijn. Geraardsbergen is een eerste mooie test, al zal het ongetwijfeld zwaar worden."

Ploegleider Gianni Meersman liet zijn renners in de zomer wegwedstrijden van een hoger niveau afwerken. Een heel andere aanpak dan voordien. "Ik ben heel tevreden over zijn werk", beaamt Mettepenningen.

"Gianni kan de jongens motiveren en hopelijk resulteert dat ook in een goed veldritseizoen"

"Hij heeft een nieuw programma samengesteld dat niet meer te vergelijken is met vorig seizoen. De jongens hebben finales gereden en zelfs gewonnen. Gianni kan de jongens motiveren en hopelijk resulteert dat ook in een goed veldritseizoen."

Met welke ambitie start Marlux-Bingoal aan het seizoen? "Beter doen dan vorig jaar, dat is de ambitie", windt Mettepenningen er geen doekjes om. "Ik ben zeker dat we beter voor de dag zullen komen, maar een getal op het aantal overwinningen of podiumplaatsen plakken is moeilijk. Bovendien weet je dat je tegen twee fenomenen rijdt. Derde worden is met Wout en Mathieu al een mooie uitslag."

Mathieu en Wout

"Vorig seizoen staken Van Aert en van der Poel er bovenuit, zeker Mathieu dan. Laat ons hopen dat we de kloof een beetje kunnen verkleinen. Wat Mathieu presteerde op de mountainbike? Hij is een fenomeen. Ik heb nog nooit een jongen meegemaakt die zo compleet is. Je kan niet anders dan positief zijn over die jongen. Klasse en talent, hij heeft echt alles. Ik kijk er met grote ogen naar", besluit Mettepenningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties