Primeur voor zegevierende Kittel: "Iedereen kwam vragen hoe het was om ermee te rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Primeur voor zegevierende Kittel: "Iedereen kwam vragen hoe het was om ermee te rijden"
Foto: © photonews

Marcel Kittel is net zoals vorig seizoen erg sterk én met een overwinning begonnen aan de Ronde van Dubai. In de massasprint stond er geen maat op de sterke Duitser van Quick-Step Floors.

Kittel troefde in de sprint onder meer snelle jongens Dylan Groenewegen en Mark Cavendish af. "Ik ben erg blij met deze zege. Het is leuk om, net zoals vorig jaar, hier met een overwinning te starten", opent Kittel bij zijn team.

"De laatste dagen voelde ik heel wat vertrouwen van de ploeg. Het was zeker niet gemakkelijk, want er zijn hier heel wat andere sterke sprinters. We zaten met de ploeg in een goede positie en na het laatste rondpunt gingen we volle gas tot de meet. Het heeft goed uitgepakt", zegt een tevreden Kittel.

Mét schrijfremmen

Voor Kittel was het zijn eerste overwinning op een fiets met schijfremmen. "Iedereen kwam vragen hoe het was om ermee te rijden. Ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb en ik ben er blij mee", aldus Kittel. "Vorig jaar hebben we al veel gewonnen. Dat hopen we dit seizoen opnieuw te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties