Roland Liboton verschilt van mening na WK: "De renners gaan zelf in de fout"

Redactie
| 29 reacties
Roland Liboton verschilt van mening na WK: "De renners gaan zelf in de fout"

Na het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles was er heel wat te doen over de lekke banden en het parcours met de steentjes. Volgens Roland Liboton ligt de schuld bij de renners zelf, Paul Herygers had het over de dunne banden.

Volgens de voormalige wereldkampioen hadden de crossers beter moeten weten. "Maar ik zou de schuld niet meteen bij het parcours leggen", zegt Roland Liboton. "De renners gaan zelf in de fout door hun banden veel te plat te zetten. Ze rijden bijna op de velg, dan vraag je om lekke banden. De renners hadden gewoon beter moeten weten."

"En blijkbaar heeft Wout beter verkend, want hij volgde op sommige punten een heel andere lijn", aldus Liboton in Het Nieuwsblad. Paul Herygers had er ook zijn mening over en vergelijkt de tubes met een condoom. "Die binnenbandjes, die zijn zo dun als een condoom, die scheuren meteen."

"Zo dun als een condoom"

"Hoe mooi het parcours ook was, nu kregen we een wedstrijd waar niemand mee gediend was. Maar oké: Wout heeft het evenwicht gevonden tussen geschikt materiaal en juiste bandendruk. En ook de benen waren in orde", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties