Update: Stijn Vandenbergh op intensive care met een hersenbloeding

Redactie
| 49 reacties
Update: Stijn Vandenbergh op intensive care met een hersenbloeding

Jens Debusschere won gisteren de openingsrit in de Vierdaagse van Duinkerke, maar zo'n 20 kilometer voor zijn triomf was er een zware valpartij in de eerste etappe. De averij was groot bij de Belgische renners.

Zo moesten Stijn Devolder, Stijn Vandenbergh en Frederik Frison de koers verlaten na de zware valpartij. Vandenbergh (AG2R-La Mondiale) lijkt het grootste slachtoffer te zijn van de smak. De renner in Franse loondienst verloor het bewustzijn en liep volgens Sporza een hersenschudding op.

"Hij verloor het bewustzijn bij de val, maar is nu weer bij bewustzijn", aldus zijn Franse team. "Stijn heeft een hersenschudding opgelopen. Hij wordt in het ziekenhuis van Valenciennes ter observatie gehouden."

Bekkenbreuk bij Frison

Ook Frison kwam niet ongeschonden uit de strijd en heeft een bekkenbreuk overgehouden aan de valpartij. Ook bij Stijn Devolder wordt er voor een breuk gevreesd.

Update: Stijn Vandenbergh ligt volgens HNB met een hersenbloeding op intensive care. Wellicht volgt er hem een maandenlange revalidatie. Indien zijn toestand verbetert, wordt hij zo snel mogelijk naar het UZ in Gent gebracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties