Greipel breekt de ban na bijna vijf maanden: "Altijd geprobeerd om kalm te blijven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Greipel breekt de ban na bijna vijf maanden: "Altijd geprobeerd om kalm te blijven"

André Greipel mocht voor het eerst sinds zijn Giro-ritzege van 6 mei nog eens het zegegebaar maken. De Duitse sprinter van Lotto Soudal won in de Omloop Westhoek en was daar uiteraard zeer blij mee.

"Het was een heel snelle koers, het gemiddeld lag ongeveer rond 48 kilometer per uur", vertelt Greipel. "Het was ook een zeer ongecontroleerde wedstrijd en dat hadden we op voorhand verwacht. Op veertig kilometer voor de finish hebben we de controle over het peloton genomen om het op een massasprint te laten uitdraaien. De lead-out hebben we goed gedaan met Tosh, Moreno, Jens en Jasper."

'Kleine opluchting'

Het was uiteraard een overwinning die erg veel deugd deed. "Deze zege komt als een kleine opluchting. Ik had mijn twee vorige sprints gewonnen, maar die waren niet voor de overwinning. Ik heb altijd geprobeerd om kalm te blijven, en dat is niet altijd gemakkelijk als je niet wint", klinkt het bij zijn team.

Al was het vertrouwen tussen Greipel en de ploeg nooit weg. "Ik voelde dat het vertrouwen tussen mezelf en de ploeg intact was gebleven en ik wist dat de overwinning terug moest komen. Ik ben vandaag uiteraard heel blij met onze prestatie", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties