Trentin speelt ploegenspel Quick-Step perfect uit in laatste koers, Naesen en Greipel komen te laat

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Trentin  speelt ploegenspel Quick-Step perfect uit in laatste koers, Naesen en Greipel komen te laat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matteo Trentin heeft zijn allerlaatste koers bij Quick-Step Floors gewonnen. Hij klopte Kragh Andersen in de sprint. Naesen en Greipel misten de boot.

Naesen, Lawrence dan, was meteen de eerste aanvaller van de dag in een uitgeregende Parijs-Tours. Hij kreeg enkele kompanen mee en zou het uitzingen tot de laatste tien kilometer.

Daarna maakte AG2R zich op voor een aanval van broer Oliver Naesen, maar die miste de boot toen ene Matteo Trentin serieus doortrok. Een man of vijf, zes, waaronder ploegmaat Richeze.

Naesen kwam in de laatste zeven kilometer dan toch aansluiten en ook Greipel zat voorin. Kragh Andersen knalde met Trentin en Terpstra, ja ook hij zat er nog bij, van de rest weg. Achter hen had Naesen nog een man of twintig in zijn wiel zitten.

De sprinters zagen de aanvallers dus vliegen in deze spectaculaire Parijs-Tours. Voor Gaviria, de winnaar van vorig jaar, was het door een val in de laatste twintig kilometer al helemaal gedaan.

Met een voorsprong van veertien seconden met nog drie kilometer te gaan leken de vogels uiteindelijk gaan vliegen. Quick-Step had met Trentin en Terpstra de jonge, maar pijlsnelle Andersen in de tang.

Terpstra trok de sprint aan en Trentin kwam er perfect uit. Andersen kwam nog even in de buurt, maar Trentin pakte toch de zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties